Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μία Βασιλική Τούρτα...

Τούρτα ακούω, τούρτα βλέπω και μου ανοίγει η όρεξη! Ας αφήσουμε, όμως για τώρα τις λιγούρες μας, και ας πιάσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας! Σήμερα, θα φτιάξουμε, οικονομικά και με απλά βήματα, όπως πάντα, μία τούρτα για κολιέ, με τον αγαπημένο μας πολυμερικό πηλόoo!


Ας ξεκινήσουμε με τα υλικά μας:
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος ροζ
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος πράσινου
  • 1 συσκευασία fimo χρώματος μπεζ / καφέ (αν θέλετε να κάνετε σοκολατένια την τούρτα σας :P)
  • 1 μαχαίρι / χαρτοκόπτη
  • 1 οδοντογλυφίδα
  • 1 καρφίτσα ή 1 μικρό κομμάτι λεπτό σύρμα (προτιμότερο)
  • 1 πένσα
  • όπως πάντα την ΚΑΛΉ μας ΔΙΆΘΕΣΗ

Για να δούμε και τα βήματά μας, αναλυτικά:

1 Βήμα: Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από κάθε χρώμα (δείτε τα αντίστοιχα μεγέθη στην εικόνα) και τα πλάθουμε ώστε να πάρουν μία σφαιρική μορφή:






2 Βήμα: Παίρνουμε τη μπεζ σφαίρα που έχουμε φτιάξει και την κόβουμε με το μαχαίρι σε 2 ίσα ημισφαίρια! Στη συνέχεια, πατάμε τα 2 ημισφαίρια και τη ροζ σφαίρα που έχουμε φτιάξει, δίνοντάς τους το κυκλικό "πλακέ" σχήμα της εικόνας:






3 Βήμα: Παίρνουμε τη ροζ πλάκα που φτιάξαμε προηγουμένως και την τοποθετούμε πάνω από τη 1 μία μπεζ πλάκα, και την άλλη μπεζ πλάκα την βάζουμε πάνω από τη ροζ πλάκα! Φτιάχνουμε δηλαδή ένα μικρό "πυργάκι":




4 Βήμα: Πλάθουμε την πράσινη μπάλα, που έχουμε αφήσει, μέχρι να πάρει τη μορφή ενός λεπτού φύλλου. Έπειτα,τυλίγουμε το φύλλο αυτό γύρω από το "πυργάκι" που φτιάξαμε στο προηγούμενο βήμα μέχρι να καλυφτεί πλήρως. Προφανώς, το κομμάτι που θα περισσέψει το κόβουμε προσεκτικά με το μαχαίρι.












5 Βήμα: Κόβουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι από το ροζ fimo κάνοντάς το ένα μπαλάκι και άλλο ένα πολύ μικρό από τον πράσινο fimo κάνοντάς το έναν μικρό κύλινδρο, τον οποίο κόβουμε με το μαχαίρι μας σε 2 μικρότερα ίσα κομμάτια:









6 Βήμα: Παίρνουμε τα 2 μικρά πράσινα κομμάτια και τους δίνουμε τη μορφή ενός μικρού φύλλου δέντρου, χαράσσοντας ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ με το μαχαίρι το σχέδιο του φύλλου. Στη συνέχεια, παίρνουμε τα 2 φυλλαράκια και τα προσθέτουμε αντικριστά στο πάνω κεντρικό μέρος της βάσης που φτιάξαμε στο 4 Βήμα:




7 Βήμα: Πλάθουμε το ροζ μπαλάκι που φτιάξαμε στο 5 Βήμα ώστε να γίνει πολύ λεπτό, το τυλίγουμε γύρω γύρω σαν ρολό (για να κάνουμε ένα μικρό τριαντάφυλλο) και το προσθέτουμε ανάμεσα στα 2 φυλλαράκια που έχουμε βάλει στη βάση.
Μικρό Tip:  Άμα θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και ένα μικρό άσπρο πιάτο για βάση στην τούρτα, φυσικά φτιαγμένο από άσπρο fimo πηλό!
Έτοιμη, λοιπόν, η διακόσμηση της τούρτας μας:


8 Βήμα: Παίρνουμε το μαχαίρι, κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από την τούρτα μας και το αφαιρούμε από αυτήν! Μετά, με την οδοντογλυφίδα, κάνουμε ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ελαφριές τρυπίτσες γύρω γύρω στη γέμιση του κομματιού που κόψαμε, αλλά και στη γέμιση της τούρτας που φαίνεται μετά από το κόψιμο του κομματιού:











  Και ορίστε, λοιπόν, η βασιλική τούρτα μας:


9 Βήμα: Παίρνουμε τη μία άκρη από το σύρμα και με την πένσα τη γυρνάμε, ώστε να φτιάξουμε μία μικρή θηλιά και να περάσουμε, στη συνέχεια, το κορδόνι για το κολιέ μας!
Εφόσον το κάνουμε αυτό, παίρνουμε την άλλη άκρη του σύρματος και την τοποθετούμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΆ στο σημείο όπου θέλουμε να βρίσκεται η θηλιά για το κολιέ, φροντίζοντας να εξέχει από την τούρτα μας ΜΌΝΟ η θηλιά που φτιάξαμε!

10 Βήμα: Για να στερεοποιηθεί το σχήμα της τούρτας μας, απαραίτητο είναι να τη βάλουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 110C για 30 λεπτά περίπου!
ΠΡΟΣΟΧΉ, καθ'όλη την διάρκεια του ψησίματος, η πόρτα του φούρνου πρέπει να είναι λίγο ανοιχτή! 
Αυτό ήταν! Τελειώσαμε και για σήμερα... Αφού η τούρτα μας ψηθεί, της παιρνάμε το κορδόνι / αλυσίδα κλπ από την θηλιά και το κολιέ μας είναι έτοιμο...

Για να μην χαραμίσετε και αναγκαστείτε να πετάξετε το κομμάτι που κόψατε προηγουμένως από την τούρτα, μπορείτε να το αξιοποιήσετε κάνοντάς το σκουλαρίκι! Αν θέλετε να κάνετε 2 σκουλαρίκια, μπορείτε αυτό το κομμάτι να το κόψετε σε 2 μικρότερα κομμάτια ή συμπληρώνετε το ταίρι του στην επόμενη τούρτα που θα φτιάξετε ;) !

~Για τους πιο τολμηρούς, δοκιμάστε αν θέλετε να κάνετε κάποιο από τα παρακάτω σχέδια:
~Για τους λιγότερους τολμηρούς, ζητείστε ότι σχέδιο θέλετε, στην καρτέλα των αγορών!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου