Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ένα "κλειδωμένο" μυστικό...

Σκουλαρίκια με κλειδιά, φτιαγμένα από απλό (ασημένιο) σύρμα... Όταν είδα αυτό το δημιούργημα ένα πράγμα σκέφτηκα: "Αυτό και αν είναι ένα πολύ πρωτότυπο κόσμημα!" Βέβαια, όχι μόνο πρωτότυπο, αλλά και πολύ οικονομικό και εύκολο για να το κατασκευάσει κανείς!
Θέλουμε μόλις 5 βήματα!
Ακούσατε όλοι; 5 ΒΉΜΑΤΑ!



Υλικά:
  • 1m κομμάτι (ασημένιο) σύρμα πάχους 1,20 mm
  • 1m κομμάτι (ασημένιο) σύρμα πάχους 0,30 mm
  • 6 μικρές χάντρες ξύλινες / πλαστικές / πήλινες (από ό,τι άλλο υλικό επιθυμείτε)
  • 1 πένσα
  • 1 κοφτάκι
  • 2 αγκίστρια για σκουλαρίκια, είτε έτοιμα είτε χειροποίητα (όπως τα δείξαμε σε προηγούμενη ανάρτηση στο blog)

Τα βήματά μας, τώρα:

1 Βήμα: Κόβουμε 2 κομμάτια μήκους 12cm από το σύρμα πάχους 1,20 mm και τους δίνουμε το σχήμα που φαίνεται στην εικόνα:
Προαιρετικά, άμα θέλουμε, μπορούμε με ένα σφυρί να χτυπήσουμε λίγο τα σχήματα που φτιάξαμε, για να αποκτήσουν μία πιο επίπεδη μορφή!





2 Βήμα: Παίρνουμε το σύρμα πάχους 0,30 mm και ενώνουμε τα 2 προηγούμενα κομμάτια που φτιάξαμε, ξεκινώντας να τα τυλίγουμε από το "λαιμό" του κλειδιού και συνεχίζοντας στο δεξί πάνω κομμάτι:






3 Βήμα: Συνεχίζουμε να τυλίγουμε το σύρμα και προσθέτουμε την πρώτη χάντρα παιρνώντας την μέσα από αυτό, όπως φαίνεται στην εικόνα:








4 Βήμα: Συνεχίζουμε το τύλιγμα του σύρματος παιρνώντας, αυτή τη φορά, τη δεύτερη χάντρα μας:









5 Βήμα: Αφού ολοκληρώσαμε το πάνω μέρος του κλειδιού, συνεχίζουμε να τυλίγουμε το σύρμα πάχους 0,30 mm στο κάτω μέρος του! Εκεί που τελειώνει το κοντύτερο σκέλος του κλειδιού προσθέτουμε ακόμα μία χάντρα! (Φυσικά μπορείτε να περάσετε όπου και όσες χάντρες θέλετε)
Παιρνάμε ένα αγκίστρι στο κλειδί για να μπορούμε να το κρεμάσουμε, φτιάχνουμε και το ταίρι του ακολουθώντας ακριβώς τα ίδια βήματα και ορίστε το δημιούργημά μας:












Αν δεν είναι αυτά τα σκουλαρίκια πρωτότυπα, τότε ποια είναι;

Μπορείτε στο 1 Βήμα, πρωτού αρχίσετε να τυλίγετε τα 2 κομμάτια σύρματος, να τα βάψετε με ένα μανό (χρώματος της αρεσκείας σας) για να αποκτήσουν τα κλειδιά σας ένα πιο ζωντανό χρώμα!

2 σχόλια: